Ciasto z rabarbarem - prosty, klasyczny przepis
Składniki:
- około pół kg rabarbaru
- kostka masła
- szklanka cukru
- 3 jaja
- cukier waniliowy
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Rabarbar umyć, odciąć zdrewniałe
końcówki, pokroić w kawałki. Masło zmiksować z cukrem i cukrem
waniliowym. Dodawać po jednym jaju. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia.
Ciasto można albo od razu wymieszać z kawałkami rabarbaru albo najpierw wylać Ciasto do formy, a potem układać rabarbar (na przykład dookoła).
Ciasto z rabarbarem piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
- strona z tym przepisem
Ciasto można albo od razu wymieszać z kawałkami rabarbaru albo najpierw wylać Ciasto do formy, a potem układać rabarbar (na przykład dookoła).
Ciasto z rabarbarem piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
- strona z tym przepisem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz