środa, 1 czerwca 2016

Makaron szpinakowy z pieczarkami i szpinakiem

Wczoraj z moim lubym zrobiliśmy obiad pt. makaron szpinakowy z pieczarkami i szpinakiem.

Oto co było mi potrzebne:

- paczka makaronu szpinakowego pasków Animak
- paczka mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- pół kg pieczarek
- dwie cebule

Najpierw trzeba umyć, pokroić na cienkie plasterki i usmażyć na oleju pieczarki, następnie zdjąć pieczarki z patelni i usmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Kolejnym krokiem jest ściągnięcie cebulki a wrzucenie szpinaku. Kiedy szpinak się rozmrozi dodajemy soli i można również cukru żeby nabrał smaku. Łączymy szpinak z pieczarkami i cebulką, a w tym czasie gotujemy makaron z dodatkiem łyżki soli i kilku kropel oleju. Gotowe - smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz