poniedziałek, 4 stycznia 2016

Pieczone kawałki szynki z talarkami z sosem śliwkowym

Dziś w sklepie zwróciłem uwagę na fajny kawałek kilogramowej szynki. Od razu narodził się pomysł na stworzenie fajnego dania. Myślą przewodnią jest "jak najmniej zmywania". Tak więc mięso pokroiłem na zgrabne kosteczki i zamarynowałem je solą z małą odrobiną pieprzu. Zaś kartofelki zostały pocięte na cztery i doprawione solą, koperkiem, bazylią i słodką papryką. Wszystko zaś zostało umieszczone w dwóch rękawach pieczeniowych oraz każde z nich okraszone oliwą z oliwek. Dodatkowo zrobię sos śliwkowy z soku powstałego z pieczonego mięsa. Tak gotowe paczuszki będą się piekły przez dwie godziny. Z czego pierwszą tą z mięsem można wyjąć już nieco po godzinie by móc przygotować z jej wywaru sos.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz