poniedziałek, 28 marca 2016

Wielkanoc

Na wielkanoc postanowiłam razem z moim ukochanym przygotować kilka pyszności:

Biały barszcz w chlebku, do barszczu dodałam marchew, pietruszkę, natkę, ziemniaki i białą parzoną kiełbaskę a chlebek przyrządziłam według zaleceń, które znalazłam w internecie. Najpierw wydrążyłam, następnie wysmarowałam chleb od środka surowym białkiem (zwłaszcza dno) i piekłam przez ok. 10 min w piekarniku w 200 stopniach. Dzięki temu chlebek był chrupiący, a dno zabezpieczone przed przesiąknięciem zupy.

Pasztet wielkanocny według przepisu z tej strony

Babeczki w foremkach gwiazdkach oraz zwykłych z gotowych babeczek z czekoladą.

Ciasta: sernik poduszkowiec oraz jabłecznik z przepisów z internetu. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz